Studimi i fundit nga Universiteti i Gjeorgjisë, ka rezultuar se eshte zbuluar nje il’aç ek’sperimental i cili ka aftesine që te parandaloje transmetimin e Covid 19 lajme te mira vijn dhe se vaksina do te futet ne qarkullim muajin dhejtor.

Sipas studiuesve, ila’çi merret me anë të rrugëve orale dhe u provua fillimisht tek kafshët, duke konstatuar se ata nuk e përhapën sëmundjen tek njëri-tjetri.Ndaj pritet qe 2021 virusi te humb efektet e tij.

Ekipi shkencor nga ky Universitet ka thënë se nëse këto të dhëna bëhen funksionale tek njerëzit, atëherë pacientët me Covid-19 mund të bëhen jo infektivë brenda disa ditesh.

“Ky është demonstrimi i parë i një ila’çi oral në dispozicion për të bllokuar shpejt transmetimin e SARS-CoV-2. Molnupiravir mund të ndryshojë lojën”, tha Dr Richard Plemper, një profesor në Institutin për Shkencat Biomjekësore në Xhorxhia.

Ndaj presim lajme te mira.