Studimeve të shumta po bejn qe ne ta kuptojm virusim me mire dhe te mbrohemi me shume nga ai.

Kjo eshte nje nga simptomat e zakonshme qe ne kemi kur jemi me covid: dhimbje muskulore, raportojnë mediat botërore.

Një studim i fundit i botuar në British Medical Journal u përpoq të karakterizonte simptomat e COVID-19 në popullatën Islandeze.

Sipas mediave, studimi përbëhej nga të gjithë individët, testi i të cilëve ishte pozitiv për koronavirus midis 17 mars dhe 30 prill 2020. Midis 1,564 personave pozitivë për SARS-CoV-2, simptoma më e zakonshme ishte mialgjia.

Mialgjia zakonisht përshkruan dhimbjen në muskuj-ligamentet, tendinat dhe fascinë, indet e buta që lidhin muskujt, kockat dhe organet.

Mialgjia (55 për qind) u shoqërua me dhimbje koke (51 për qind) dhe kollë të thatë (49 për qind).

Ndërsa ethet dhe gulçimi ishin më pak të shpeshta nga sa ishte raportuar më parë.