Ngjarja ne Patos la pasojat e saj.E motra e Skëndajt ishte e dashuruar me Manol Rrapajn, por prindërit e vajzës ishin kundër dhe e kishin martuar të bijën Panahor të Ballshit.

Dhe pse ajo ishte e martuar ajo prap ksihte lidhje me Martinin.

Pasi bashkeshorti i mori vesh qe ajo kishte lidhje me Martinin ai e la bashkeshorten dhe keshtu familja e dergoj vajzen ne nje shtepi te larget nga lagja ku jetonte.

Por pas gjithe kesaj i vellai beri ate gabim qe do ta kete peng per gjithe jeten.


Së fundmi të tjera detaje kanë dalë në lidhje me këtë ngjarje. E ditur është bërë se janë zbuluar fjalët që i kanë thënë ish-gardianit para se të qëll onte Elis Kapajn dhe Manol Rrapan.

E ditur bëhet se në kohën që Martin Skëndaj, po dilte nga dera kryesore e poliklinikës në Patos është përballur me Manol Rrapaj, babanë e Manolit, Vladimir Rrapaj, dhe një kushërin e tyre Elis Kapaj.

Para se Skëndaj të shkrepte ar mën, Kapaj i ka thënë:

Hajde të sqarohemi pak bashkë…”

Keto kane qene fjalet e fundit te tij dhe cdo gje ka ndodhur ne keto rrethana.

Nje gabim i te motres coj ne kete gjendje dy familje.