Azilkerkuesit nuk mund te qenrojne ne Itali me 2 Vjet por qendrimi i tyre do te jete 4 muaj.

Italia ndryshon ligjin dhe pershpejton kohen e azil kerkuesve.

Ministri i Jashtëm i beri Lëvizjes 5 Yjet, Luigi Di Maio, njoftoi diten e premten nënshtrimin e dekretit ndërministror mes Ministrisë së Jashtme dhe asaj të Brendshme për emigrantët per nje pershejtim te rregullores dhe kthimit te tyre ne atdhe.

Ata deklarojne per shtyp:“Ky është vetëm hapi i parë i planit tonë të sigurt të riatdhesimit”, tha ai, duke përsëritur se masa “do të sjellë riatdhesimet në 13 shtete brenda 4 muajve nga 2 vjet që ka qenë”.

Ndaj azil mund te kerkojne vetem ata qe kane shkaqe reale dhe histori ndryshe.