Gjermania ka në plan të zgjasë bll okimin e saj për shkak të koronavirusit deri më 28 mars por disa kufizime do të lehtësohen duke filluar nga 8 marsi, pas një projekt-marrëveshjeje midis Kancelares Angela Merkel dhe drejtuesve të 16 shteteve federale.

Merkel do të diskutojë opsionet e bl lokimit me krerët e shteteve nesër, pasi rastet e koronavirusit në Gjermani arritën më shumë se 2.4 milionë.

Përpara samitit, disa udhëheqës shtetërorë po bëjnë thirrje për një rihapje më të madhe të ekonomisë, me një kryeministër që thotë se njerëzit janë “lodhur nga korona” ndërsa një tjetër theksoi “nuk mund të presim deri në Pashkë”.

Ndërkohë, mjekët po paralajmërojnë një valë të tretë të afërt. Dhe kryetari i bashkisë së Hamburgut i tha një gazete: “Ne do të rre ziko nim zgjatjen e krizës nëse tani heqim shumë kufizime në të njëjtën kohë”.