Toka vazhdon te kete levizje pllakash.Qe nga Italia Greqia Turqia lekundjet sizmike po fillojne te kete vale goditsjesh sizmike.

Por per fat te mire nuk ka demtime.Vetem ne Shqiperia ka pasur demtime per shkak te punimevete dobeta qe nuk plotesojne asnje kushte ndertimi.

Kështu gjatë natës janë regjistruar lëkundje me magnitudë 5.4 në Greqi, 2.5/ 4.8 e 4.5 në Turqi”Turqi. Po ashtu edhe disa ditë më parë u regjistruan lekundje të forta në Italinë veriore, ku vetëm brenda 12 orëve u regjistruan 36 lëkundje.

Edhe më herët studiuesit kanë thënë se rajonet më të ekspozuara të kontinentit ndaj lëkundjeve sizmike, përfshijnë Ballkanin, Italinë, Greqinë, Bullgarinë, Rumaninë dhe Turqinë.