Një lëkndje sizmike e shkallës 3.8 Rihterit është ndjerë në Attica, duke u përqendruar në Reds.Keshtu Greqia nuk gjen qetesi.

Lekundjet nisen ne 11e30 te nates se shtune.Por per fat te mire ishte e lekundje e shkurter.

Sipas Institutit Sizmologjik Euro-Mesdhetar, lekundjet ishin 3.8 në shkallën Rihter dhe përqendrimi i tij është 39 km në veriperëndim të Athinës dhe 6 km në lindje të Eritreas me thellësinë e saj fokale të vlerësuar në 5 km.Por nuk pati asnje problem.Vetem ne shqiperi shkaktojne problem termetet per shkak te cilesise se dobet te ndertimeve.

Sipas dëshmive të shtetasve shqiptarë që ndodhen aty, lekundja u ndie shume duke shkaktuar pan ik ne vend edhe pse magnituda ishte e shkalles se ulët.

Por shpresojme qe 2020 te jete me e qete per te gjithe ballkanasit.