31 dhjetori do te jete i mbyllur ne oren 22:00 ndaj ky vit do te na qe brenda ne shtepi me familjet tona per shkak te pandemise.

Kjo për të frenuar mbledhjet dhe grumbullimet me shumë persona pasi virusi eshte neper kemb dhe mund te rris numrin e te infektuarve.

E pyetur në lidhje me një mbyllje totale të mundshme, Bino nuk e përjashtoi, por tha se në ditët në vijim do të bëhet një tjetër vlerësim shifrash e do të merret vendimi i radhës.

Emigrantet shqiptare do te kene te veshtire levizjen pasi te gjithe shtetet e BE do te bllokohen per Vit te RI.

Pyetje: Do të ketë një bllokim të dytë, duke pasur paraysh ngritjen e beftë të rasteve tani në sezonin e vjeshtës?

Bino: Ne rekomanduam këtë lloj bllokimi të pjesshëm. Situata po vlerësohet, ne do të mblidhemi sërish dhe do të vlerësojmë situatën e më pas do marrim një vendim.

Pyetje: Pra nuk përjashtohen dhe masat drastike si mbyllja totale?

Bino: Do vlerësohen të gjitha shifrat.

Ndaj ruani distancimin social dhe perdorni maske dhe lani duart.