Ditët e fundit mutacioni i Covid në Angli ka ‘ngritur në këmbë’ mbarë Europën.

Por sipas medave aamerikane, dyshohet se i ashtuquajturi variant anglez i Covid, mund të ketë qenë i pranishëm në SHBA që nga muaji tetor, ndërsa mendohet se tani ka marrë një shtrirje më të gjerë.

Ndërkohë, po sipas mediave amerikane raportohet se po kryhen studime mbi sekuencën e gjenomit janë ende duke u zhvilluar, pas zbulimit të të paktën tre rasteve të pretenduara.

Ditët në vijim pritet që rezultatet të bëhen publike, ndërsa zbulimi ngre pyetjen se ku ndodhi ndryshimi i virusit, pa përjashtuar Shtetet e Bashkuara ose vendet e tjera.

Burimi:The Guardian |Përktheu dhe Përshtati: JOQ Albania