Sizmologia amerikane, Dr. Lucy Jone thote se ngjarja qe ndodhi ne Shqiperi eshte si ajo ne Amerike ne viti 1994.Dhe pas disa javes pas lekundjes se madhe diten ne vazhdin levizjet filluan te bien.

Por Qendra Sizmologjike Evropiane-Mesdhetare ka raportuar se aktiviteti sizmik ka filluar të ulet dhe duhet të vazhdojë të ulet me kohën, por do të zgjasë me ditë, javë dhe ndoshta muaj porse me fuqi te ulet.

Por nuk ka me vend per tu shqetesuar sepse levizja me e madhe mbaroi qe keshtu kjo pjese e vogel qe ka mbetur do te jete e lehte dhe pa pasoja.

Ketu behet fjale per shtepit apo pallatet qe jane te cilesuar si te rregullt nga shteti.

Ndersa ndertesat qe kane marre probleme ne to nuk duhet te futeni pa lejen e specialisteve.

Pra nje lajm i mire vjen dhe me shprese qe lekundjet sizmike do qetesohen dhe po qetesohen deri ne shuarjen totale te saj.