Gazeta Daily Mail ka intervistuar nje nga sizmiologet me te njohur ne Angli per lekundjet ne ne Shqiperi Bosnje dhe Krete.

Sepse ka qene po e njejta forme sizmike ku te tre vendet kane pasur te njejten lekundje.

Ato jane sekuenca te njejta dhe do kete nje lekundje te lehte per nje periudhe te shkurter.

Sepse lekundjet e medha japin lekundje te vogla me pas kjo eshte e vertetuar por shpresojme qe ajo te mbaroj ketu.

Ky vit ka regjistruar 11 mij lekundje ne te gjithe boten dhe pjesa me e madhe e tyre ka qene me magnitude 5 balle.

Por shpresojme qe cdo gje te kete mbaruar ketu pavaresishte qe Shqiperia njihet si nje vende me lekundje sizmike.

Shpresojme me te miren.