Largimi ne mas i Shqiptareve po ndodh dita dites te gjithe duan te ikin se kane 30 vite demokraci ku jeta e tyre nuk eshte fare e qete ata jane te lodhur me politikanet hajdute dhe jeta e tyr eshte bere e veshtir ku te zesh nje vend pune per te ushqyer familjen duhet te jeshe pjese e nje partie apo te votosh per te.

Dhe ne fund ata te hedhin si top ku te duan ata.

Ndaj ky popull qe punoj kaq shume per kete vend tani do te largohet duke mos u kther me.

Vlora dhe Gjirokstra është larguar gati mbi 50 % e popullsisë. Në një analize të INSTAT, reduktimi i popullsisë ka ardhur për arsye të emigracionit dhe migrimit të brendshëm.

Por Vlora dhe Gjirokastra kanë pësuar reduktim të popullsisë së regjistruar më shumë për shkak të emigracionit.

Faktorët kryesorë që i detyrojnë shqiptarët të largohen janë kostot e larta të jetesës dhe pagat e ulëta. Vendi ku po largohen më shumë shqiptarët është Gjermania.

Te gjithe duan te mesojne gjermanisht per te hapur nje dere te re ne jeten e tyre.