Ekipi i shpetimit Italian ishte nje ndihme e madhe per ne ne kohe te veshtira.

Një prej zjarrfikësve ka ndarë në rrjetet sociale momente nga darka në Shqipëri që iu bë dhuratë nga pronari shqiptar i restorantit ku në këmbin të kësaj, ata mblodhën një shumë parash për një person në nevojë.

Eshte bukur ku Shqiptaret tregojne bujarine e tyre si me te huajt por dhe me shqiptaret.

“Dua t’ju tregoj për ditën e fundit në Shqipëri, pasi ministria na kishte urdhëruar të kthehemi në shtëpi, pasi puna për të rikuperuar trupat e bllokuar në gërmadha kishte përfunduar dhe ne bem me te miren tone dhe u munduam te punonim me te gjithe forcen tone.

Shkuam në një restorant (Resto bar Hemingway-Durazzo) para se të hipnim në anije, hëngrëm darkën, u përshëndetëm me dashuri, por në fund të mbrëmjes pronari na pagoi darkën për të na falënderuar për punën tonë.Kjo ishte dicka shume e bukur kur shikon njerez bujar.

Fillimisht ne nuk e pranuam këtë dhuratë, por duke marrë parasysh këmbënguljen e pronarit, të gjithë kolegët menduam të bënim një gjest bamirës për disa të varfër të njohur të tij, duke mbledhur një shumë të konsiderueshme.