Nuk ia vlen ta mohosh tashme sepse e ka vertetuar edhe shkenca qe thote se nje mote rte permireson jeten.

Gjithashtu ketu perfshihen nje numer i gjere perfitimesh.

Te thena shkurtimisht motrat ndihmojne per te zhvilluar aftesi te caktuara sociale si komunikimi, kompromisi dhe te negociuarit, ndaj motra eshte vertet nje sherim per shendetin fizik dhe mendor.

Perse eshte e rendesishme realisht te kesh nje moter?

Sipas studimeve te publikuar nga Family Psychology te kesh nje moter eshte nje mbeshtetje per shendetin mendor dhe vetebesimin, eshte kunder vetmise, parehatise dhe frikes.

Motra na lejon te behemi njerez me te mire pasi stimulohen sjelljet positive shoqerore sic eshte dhembshuria dhe altruizmi.

Studiusi Kluger ka hulumtuar mes marredhenieve vellazerore dhe ka gjetur se djemte qe rriten me moter behen me te vendosur, te pavarur dhe jane me te afte ne bisedat me femrat krahasuar kjo me femijet e vetem ose vetem vellezer.

E thene shkurt, motra sidoqofte e madhe apo e vogel eshte thelbesore per te jetuar te lumtur dhe te kenaqur.