Lekundje te tjera sizmike ne Ballkan tashme jane ndjere ne Bullgari.

Kjo ka ndodhur disa minuta me pare dhe sipas te dhenave paraprake ka qene i magnitudes 4.8 e me nje thellesi 10 km.

Epiqendra sipas te dhenave paraprake ka qene 50 km ne juglindje te Sofjes dhe 10 km nga Samokov por nuk ka asnje te dhene per ndonje dem.

Por kujtojme se edhe Bullgaria eshte e perfshire ne harten europiane si nje nder vendet me aktivitet te larte nga pikepamja sizmike.

Kjo sepse ka lidhje me prekjen e pllakave tektonike te Adriatikut dhe Azise.