Pas lëkundjet se tokes zgjasin edhe për ditë të tëra, muaj e mbase edhe vite thonë ekspertët.Por kjo nuk eshte njesoj si bie ne nje vend nuk bie ne nje tjeter.

Por nje histori si e jona ka ndodhur dhe ne jug te Kalifornise dhe ishte e magnitudës 7.1. Mijëra paslëkundje, që shkuan deri në 5.4.

Dhe me pas toka u qetesua.Eshte e njejta ngjarje njesoj si ne Shqiperi.

Sizmologu Egill Hauksson parashikoi që kjo situatë mund të zgjaste dhe me muaj të tërë, në mos vite.

Por ne Shqiperi cdo gje po shkon drejt fundit dhe shpresojme qe lekundjet te ulen cdo dite duke shkuar ne 0.

Ndaj shpresojme qe cdo gje do shkoje drejte qetesise.