Kryeministri i vendit, Edi Rama bashke me ministren e Shendetesise Ogerta Manastirliu ne date 2 qershor kane prezantuar strukturen e re spitalore per Covid-19. Ne deklaraten e sotme ai ka thene se hapja e kufijve detarë dhe ajrorë nuk varet nga Shqipëria por nga gjithë vendet e tjera.

Rama ka përdorur si shembull debatin mes vendeve të BE nëse do të hapen kufijtë me Italinë dhe Spanjën. Sipas kryeministrit nëse ne hapim kufijtë me Italinë i bie që të mbyllen me vendet e tjera.

Pastaj ka per,endur kufijte me Greqine dhe karantinimin apo tamponimin ne kufinj.

“Kufijtë ajrorë nuk lidhen vetëm me ne. Ne kemi hapur kufijtë tokësor dhe i lejojmë ne që të vijnë. Por kjo nuk do të thotë se të tjerët do të bëjnë si ne. Janë ata që thonë “o Ramazono hap kufijtë si e gjithë bota’. Në kufijtë ajror është e njëjta gjë. Ne mund t’i hapim por a i hapin të tjerët. Është në bazë marrëveshje. Dabati është brenda BE me Italinë dhe Spanjën nëse duhet të hapen. Nëse vendoset Gjermania apo Franca të mos hapen me Italinë, nëse ti hapesh me Italinë atëherë mbyllesh me vendet e tjera. Kanë lënë një afat deri 15 qershor me Shengenin dhe do të shohim edhe ne. Ne nuk do bëjmë as tampon as karantinë. Është komplet e kotë. Do u besojmë njerëzve tanë. Edhe me Greqinë kemi parë se si ka relaksuar planin paraprak. Hap kufijtë por nuk mund ti mbash njerëzit në prita për t’i tamponuar. Ti mund ta bësh tamponin sot por nuk të del dhe mund të të shfaqet më vonë. E gjitha bazohet mbi gjurmimin. Sa kohë flet rezultati për favor për ne.” tha Rama