Qytetet me pak banore po boshatisen cdo dite.Dhe kjo po ndodh ne te gjithe shtetet europiane.

Ne nje qytet ne Itali njerezit po largohen cdo dite dhe kryebahskiaku ka gjetur nje menyre per te afruar njerez te tjetere ne qytetin e tij.

Ai dhuron nje shtepi falas por vetem duke pranuar kushtin.

Qyteti ndodhet ne nje ishull ne Sicili dhe ai lajmeron banoret qe largohen te deorezojne celesat per banoret e ri.

Por kushti i vendosur nga kryebashkiaku është që banesat të rinovohen, ndërsa për çiftet që kanë një fëmijë, do të ketë para’ bonus.

Banorët e ri që do te vendosin të vijnë aty, duhet të paguajnë mbi 5000 euro si depozitë dhe ta rinovojnë shtëpinë brenda 3 viteve. Pasi të jetë kryer rinovimi, 5000 eurot do të kthehen mbrapsht nga bashkia.

Kryebashkiaku tha për CNN Travel: “Nuk e shikoj dot bosh këtë vend të mrekullueshëm dhe historik.Eshte vendi me i bukur ne Italine jugore dhe eshte nje perle mesdhetare.