Qeveria shqiptare eshte e vendosur per te dhene shperblim per pensionistet edhe kete fundvit.

Sic ka ndodhur zakonisht pensionistet dhe nje pjese e admisnistrates marrin shperblime ne fundvit. Mirepo ky vit ndryshe nga here te tjera shperblimin do ta kete vetem per pensionistet.

Megjithese shifra e sakte ende nuk eshte vendosir, duket se po diskutohet te jete 3 mije ose 5 mije leke. Kjo mendohet ti kushtije buxhetit te shtetit rreth 3 miliard leke pak a shume.

KEshu qe gjate rishikimit per here te 4 te buxhetit per 2020 do te percaktohet edhe shhuma fikse se sa do tu jepet kesaj kategorie.