Kompani të ndryshme kanë treguar efikasitetin e vaksinave që kanë prodhuar kundër Coviditdhe pjesa më e madhe e shteteve kanë siguruar doza për popullin.

Shtetet kanë vendosur rregulla të ndryshme në lidhje me grupmoshën që do të marrë dozën e vaksinës, ndërsa mjeku imunolog Genc Sulçebe shpjegon se asnjë studim nuk ka nxjerrë të dhëna për efikasitetin tek fëmijët.

“Tek fëmijët nuk ka ende të dhëna për efikasitetin e vaksinës. Deri në moshën 18 vjec nuk do bëhet vaksina, tek fëmijët dhe gratë shtatzëna nuk do të bëhet”, tha Sulçebe në ‘Opinion’.

Mjeku infeksionist Pipero shtoi se në vendin tonë nuk do të shihet mosha e të infektuarve por ekspozimi ndaj sëmundjes dhe në këtë mënyrë do të merret vendimi se kush do e bëjë vaksinën.

“Shtete të ndryshme kanë politika të ndryshme. Përjashtim nga mosha jam dakord me atë që tha profesoresha, bëhet për fashat që janë të ekspozuara, përshembull në mjekësi, ushtri e shkolla. Këtu nuk do të shikohet mosha dhe sëmundjet kronike, por ekspozimi”, tha Pipero.