Pasi Shqiperia po qeteoshet nga lekundjet sizmike tani rradhen e ka Italia por nuk ka gje per tu shqetesuar dhe se magnituda ka qene 4.1 e shkalles rihter.

Lekundjet kanqe qene ne mesnate dhe 19 km larg rajonit të Catanzaros, në një thellësi 2 km.

Deri tani nuk raportohen ndonje i lë.nduar nga lëkundjet sizmike, ndërkohë që autoritetet në Albi, Pentone, Magisano e Zagari kanë vendosur mbylljen e shkollave per arsye sigurie por cdo gje eshte qetesuar dhe mediat raportojne qe cdo eshte normale.Lekundje te tilla jane noramle dhe pa shqetesime.