Pas Shqiperise Greqise dhe Turqise tani rradhen e kane Filipinet.Lekundje sizmike me 6.5 balle kane lekundur vendin.

Ngjarja ka ndodhur sot ne mengjes rreth ores 2:12 dhe me nje thellesi 60km.

Thuhet se nuk ka asnje demtim dhe cdo gje eshte mire.

Nga gjithe vendet qe kane pasur lekundje sizmike vetem Shqiperia ndodhen ato ngjarje per shkak te ndertesave te dobeta dhe mos zbatimit te rregullave te ndertimit.

Por ne Filipine cdo gje eshte mire.Reuter raporton se cdo gje eshte ne rregull nuk ka probleme.