Turqia eshte zgjuar sot me 3 lekundje sizmike.

Sipas EMSC, goditja e parë sizmike ka qenë me magnitudë 4.8 sipas shkallës Rihter, e cila u pasua nga dy lëkundje të tjera me magnitudë 4.5 dhe 4.4.Pas Shqiperise Greqis dhe Bosnjes tani eshte rradha e Turqise.

Epiqendra e tërmetit në Turqi ka qenë ne perëndim të vendit, 17 km nga qyteti Bigadic, ndërsa vatra e lëkundjeve ka qenë me thellësi 10 km.

Lëkundjet e forta kanë shkaktuar panik tek banorët, të cilët raportohet se kanë dalë jashtë banesave.

Shpresojme qe toka te qetesohet dhe lekundjet te ulen.