Italia vazhdon të mbetet shteti me numrin më te madh te jeteve te humbura dhe të prekurve nga koronavirusi duke iu afruar madje edhe Kines.

Kina dhe Italia jane dy vendet qe kane me shume te prekur por nje vend i trete po ka rritje te shpejta por si Italia.

Ajo eshte Spanja ka një situatë shumë të ngjashme me Italine, ku numri I të prekurve në këtë vend ka shkuar në 17 mije.

Qeveria spanjolle ka marre masa te reja së fundmi që të mbyllë të gjitha hotelet në vend duke filluar nga 24 marsi si masë për të neutralizuar përhapjen e koronavirusit.

Zonat më të goditura me shume janë Madridi, me mbi 6 mijë raste dhe qytet e perreth tij.

Hotel në Madrid është shndërruar në spital per te ndihmuar njerezit ne nevoje.

Së fundmi mediat e huaja kanë shkruar se Spanja njoftoi ka ofruar “paketën koronavirus” prej 200 miliardë eurosh për të ndihmuar kompanitë dhe për të mbrojtur punëtorët dhe grupet e tjera të prekshme të prekur nga kriza spirale e koronavirusit.