Bill Gates ka paralajmëruar që pesë muajt e ardhshëm do të jenë ”mjaft ndryshe” për Shtetet e Bashkuara nëse rastet e COVID-19, shtrimet në spital nuk ndalojnë së rrituri. Filantropisti i njohur gjithashtu u zotua të merrte menjëherë vaksinën sapo ajo t’i vihej në dispozicion dhe besoj se ardhja e vaksines do ta lehtesoj situaten.

Miliarderi, fondacioni i të cilit ka kontribuar 450 milionë dollarë në përgjigjen globale të koronavirusit, i tha NBC’s Today se gjërat mund të kthehen drejt normalitetit në pranverë nëse amerikanët dyfishojnë masat e shëndetit publik tani.

”Kjo është një situatë paradoksale sepse gjërat nuk jane aty ku duhet te ishin. Katër deri në pesë muajt e ardhshëm duken mjaft ndryshe pas ne presim qe situata te qetesohet”, tha ai.

Ai vuri në dukje, megjithatë, se gjëja më me ndikim që njerëzit mund të bëjnë tani për të parandaluar rritjen e përkeqësimit ishte mbajtja e distancës dhe e maskave.

Duke folur për zhvillimin e vaksinës, Gates tha se ka të ngjarë që të gjithë kandidatët të kenë sukses duke pasur parasysh normat e efikasitetit nga Moderna dhe Pfizer.

”Duket se pothuajse të gjitha vaksinat do të kenë sukses. Ështe shkencë e mrekullueshme, prodhim i shkëlqyeshëm industrial, bashkëpunim perfekt, edhe midis vendeve. Pra, e dini, kjo është një luftë, ne jemi të gjithë së bashku”, tha ai.

Previous article