Sizmiologu i njohur grek, Akis Tselentis ka folur sot ne telefon per nje vale lekundjesh ne Shqiperi.

Nuk ka vend per tu shqetesuar por lekundje te lehta mund te kete ne orare te ndryshme.Ndaj ata qe kane shtepi te vjetra do te ishte mire te shkonin ne nje vend me te sigurt.

Ajo qe ndodhi ishte piku me i larte dhe tani do te kete lekundje me te lehta.

Lekundja e ka pasur epiqendrën 10 kilometra nga Shijaku, 9km në veri të Durrësit dhe 33km në perëndim të Tiranës. Lëkundjet kanë zgjuar qytetarët në këto qytete të cilët kanë dalur jashte shtepise.