Tashme te gjthe presin vaksinen pasi ajo do te shpetoj bote por OBSH është e shqetësuar se kjo ka çuar në një perceptim në rritje se pandemia ka marrë fund, tha të Premten Drejtori i Përgjithshëm i OBSH Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Britania eshte vendi i pare ne bote qe do te perdor vaksinen por OBSH shprehet se:“Progresi mbi vaksinat na jep të gjithëve një shpresë dhe tani mund të fillojmë të shohim dritën në fund të tunelit. Sidoqoftë, OBSH është e shqetësuar se ekziston një perceptim në rritje që pandemia e COVID-19 ka mbaruar, ”tha ai.

Tedros tha se pandemia ka ende një rrugë të gjatë për të bërë dhe se vendimet e marra nga qytetarët dhe qeveritë do të përcaktonin ecurinë e saj në një periudhë afatshkurtër dhe kur pandemia do të mbaronte përfundimisht.

“E vërteta është se aktualisht, shumë vende janë dëshmitare të transmetimit shumë të lartë të virusit COVID-19, i cili po ushtron presion të madh mbi spitalet, njësitë e kujdesit intensiv dhe punonjësit shëndetësorë”, u shpreh kreu i OBSH.

Ndaj ne duhet te jemi te kujdesshem dhe pse vaksina do te filloj te ndaloj virusin.