Te gjithe duan te shkojne ne gjermani por ja nje lajme i mire dhe qe pritet me interes nga te gjithe.

Tashmë nuk do t’ju duhen më viza pune për të qëndruar në Gjermani, por veç një kontratë pune.

Partitë e koalicionit në Gjermani kanë rënë dakord për një projektligj të ri për të lehtësuar mundësitë e emigrimit për punëtorët e vendeve jo anëtare të BE, njoftuan sot paradite mediat vendase atje.

Kjo eshte dicka shume e mire por mos harroni te keni mesuar dhe gjuhen gjermane dhe te keni kaluar 3 nivelet e para.

Ministria e Brendshme, e Punës dhe ajo Ekonomike ranë dakord për rregullat e reja, pas një kompromisi të tetorit, duke i dhënë fund mosmarrëveshjeve Brenda koalicionit qeverisës.

Sipas Suddenutsche Zeitung, një nga momentet e rëndësishme të ligjit është se punëdhënësit gjermanë duhet të garantojnë se nuk kanë gjetur një punëtor tjetër nga BE para se vendin e punës t’ia ofrojnë një emigrant tjetër.

Ligji do të lehtësojë dhe kufizimet që i kanë dhënë përparësi të ashtuquajturve “profesione të ngushta” që kanë më shumë vende të lira si për shembull infermierët apo kujdesi për të moshuarit.

Sipas gazetës “Handelsblatt”, Kosova do të përfitoj pasi ka shumë të pa punë dhe kan te drejt te shkojnë të punojnë në Gjermani. Rregullat e reja janë të aplikueshme që nga 8 janari 2019. Qytetarët do të punojnë me dokumente të shteteve ku jetojn, por me një kontratë të garantuar punësimi nga punëdhënësi. Në këtë listë vendesh përfituese është Kosova dhe Shqipëria

Ky eshte nje lajm i madh per te gjithe shqiptaret qe duan te shkojne ne gjermani dhe te kene nje pune me te mire dhe nje jete me te mire.Sepse jeta ne shqiperi eshte bere shume e veshtir dhe te punosh eshte e veshtir te gjesh nje vend pune ndaj te gjithe duan te ikin per nje jete me te mire.