Mandrica, fshati shqiptar në Bullgari i ndertuar ne vitin 1636 nga 3 shqiptare.

Ai ka nje arkitekture te vecante dhe duket qe ka hije shqiptare.Tradite dhe kulture shqiptare.

Ata flasin shqip por te perzier me bullgarisht.Kane nje shqipe te vjeter dhe ata e ruajne gjuhen e te pareve te vet.

Ata jane blegtore shume te mire dhe kane ndihmuar fshtatrat perreth me qumeshte dhe blegtori.

Në fshatin shqiptar në Bullgari mund të shohim një arkitekturë unike të kombinuar me gjuhën lokale dhe fotografitë e vjetra, duke krijuar ndjenjën e udhëtimit prapa në kohë. Në vitin 1929 ndodhi një valë e re shqiptarësh që u vendosën në fshat.

Mandrica fshati me origjinë shqiptare, është ndër më të rrallët në të gjithë Bullgarinë, ku edhe pse janë një numër i vogël banorësh kanë ruajtur me fanatizëm gjuhën, traditat dhe këngët shqiptare edhe në ditët e sotme.