Nje nder njerezit me te pasur ne bote eshte edhe shefi i Amazon, Jeff Bezos, ka bere nje dhurim shume bujar per ngjarjen e ndodhur ne Australi.

Bezos ka dhuruar plot 1 milione dollare per kete ceshtje.

Zjarri i rene ka shkaktuar shume rremuje ne vend ku mbi 27 persona kane nderruar jete dhe shume kafshe kane ngodhur duke mos i mbijetuar dot flakeve masive

Shume persona te famshem kane kontribuar ne dhurime per Australine duke perfshire ketu Chris Hemsworth dhe Elton John, të cilët dhuruan nga 1 milion dollarë secili. Gjithashtu këtij dhurimi i është bashkuar edhe numri një i Amazon.

Me nje pasuri te madhe e cila mendohet se eshte mbi 116 bilion dollare, Jeff Bezos dha nje lajmerim ne Instagram, ku njoftoi per veprimin e tij.

Ja cfare shkruante ai:

“Zemrat tona shkojnë për të gjithë australianët, të cilët po përballen me fla kët shkatërruese. Amazon po dhuron 1 milion dollarë për shërbimet dhe githçka që ky vend mund të ketë nevojë”.

Dhurimi do të jepet përmes Kryqyit të Kuq Australian, “Salvation Army Australia”, organizatës së bamirësisë për kafshët, Wires dhe “Australia’s Rural and Country Fire Services”