Diten e sotme eshte nenshkruar nje marreveshje e ndersjellte per heqjen e vizave midis Shqiperise dhe Bjellorusise.

Kjo marreveshje ne ambasaden e Bjellorusise ne Moske u nenshkrua nga ambasadori bjellorus Vladimir Semashko dhe atij shqiptar ne Rusi, Arben Gazoni.

Tashme pritet qe marreveshja pasi te hyje ne fuqi do t`u mundesoje shqiptareve dhe bjelloruseve te vizitojne pa nevojen e vizave perkatese dhe per nje periudhe 30 ditore.

Gjithashtu marreveshja ke per qellim te promovoje lidhjet tregtare dhe turizmin, si edhe zgjerimin e kontakteve te ndryshme kulturore, shoqerore dhe humanitare.