Julia filloi debatin kur sugjeroi në Facebook se ishte mirë të ushqehej gjithnjë e më shumë me vaktin që ajo kishte kërkuar.

“Unë e di se nuk është një mëngjes” konvencional “ose normal por nëse do të ishim në një mëngjes hoteli dhe ajo do të merrte një tost, një domate të pjekur në skarë dhe disa feta djathë, që do të klasifikohej si normale dhe e pranueshme. Pra, çfarë ndryshimi bën në format pice?

‘Kjo është e gjitha një pizza e thjeshtë – bukë, domate dhe djathë. Unë jam plotësisht e hapur për çdo sugjerim pse jo. Unë thjesht nuk dua të them jo për hir të saj.

“Ajo është një fëmije jashtëzakonisht tekanjoze në ushqim dhe kur ajo më kërkon ndonjë gjë, kjo është përparim për mua!”

Shumë nëna mendonin se ishte mirë sepse mëngjesi si përmbajtje mund të jetë gjithçka që dëshironi të jetë.

Një person tha: ‘Nuk ka problem sipas mendimit tim. Jepini asaj picë. Ne mund te hamë gjëra të familjes së bukës apo drithërave për mëngjes. ‘
Dhjetëra prindër u mblodhën për të rënë dakord me të dhe treguan pjatat që fëmijët e tyre preferonin për mëngjes.

Shumë nëna thanë që menduan se ishte mirë pasi mëngjesi është një ndërtim shoqëror ’dhe mund të jetë gjithçka që njerëzit dëshirojnë të jetë.
Por të tjerët nuk ishin të impresionuar me zgjedhjen e të riut dhe sugjeruan që nëna duhet të ofronte alternativa.

“Unë mendoj se nëse do të ishte pica e bërë nga shtëpia nuk do të më thoja jo por keto te paketuarat jane plot shtesa, kripera dhe yndyrna.”
“Plus fëmijët e mi kanë tortë ditëlindjeje për mëngjes në ditëlindjet e njëri-tjetrit dhe kur kemi më shumë kohë në mëngjes rregullisht kemi drekë në vend të mëngjesit dhe më pas drithërat për pasdite.”

Një i tretë shtoi: ‘Unë nuk do të kufizoja opsionet më vonë gjatë ditës dhe më pëlqen që fëmijët e mi të kenë drithëra dhe gjëra për mëngjes, por jane zgjedhje krejtësisht personale.

“Nëse je e lumtur që vajza jote dëshiron të hajë pica për mëngjes, kjo është shume mirë”.