Sipnoptikanet thone se moti do te jete i qendrueshem ne mengjes do te jete i ftohte dhe gjate dites me rreze dielli.

Mbi kontinentin evropian po vijojnë të ndikojnë vlerat e larta të presionit atmosferik dhe masat ajrore të qëndrueshme dhe të ftohta. Kjo situatë ka sjell si pasojë motin e kthjellët edhe mbi vendin tonë si në orët e para të mëngjesit dhe deri në fund të ditës.Ndaj besojme se keto dite moti do jete pa reshje shiu dhe debore.

Në zonat malore temperaturat do të jenë 5 gradë celsius ndërsa në zonat bregdetare në 15 grade celsius.

Mund të shijoni diellin dhe motin e mirë gjatë dimrit në zona si Durrësi dhe Saranda.Ndaj kjo fundjave do te ishte e bukur prane bregdetit per rreze dielli.