Dhimiter Haxhi, një adoleshent 15 vjeç, fëmijë emigrantësh shqiptarë në Greqi, Ai eshte nje nga nxenesit me te mire te shkolles dhe ka krijuar një robot nga një printer tredimensional dhe ka fituar një çmim nga Ambasada Amerikane në Greqi si nxenesi me i mire dhe per shpikjen e tij.

Ai jeton me prinderit ne Kavala ku atu dhe studjon

“Urime Dimitris Hatzis, këtij 15 vjecari që studion në Kavalë për krijimin e një roboti humanoid nga një printer 3D! Me këtë krijim Dimitris i përket tani një grupi të vogël që ekzistojnë në botë.

Ai punoi 1 vit per te arritur ndertimin e robotit.Ai eshte nje nder 7 personat ne bote qe arriti te bej robotin.

Eshte nje krenari qe nje djal shqiptar te arri te bej nje robot te till dhe te jete nga 7 nxenesit me te mire ne bote per krijimin e robotit.