Mjeket shqiptar jane duke u larguar drejte Gjermanise
per shkak te rrogave shume te larta dhe nje jete me te mire.

Nje rroge e nje mjeku mund te jete 500 deri 600 euro ne shqiperi ndersa ne gjermani mund te marresh mbi 3 4 mije euro.

Kirurgu u shpreh:

Nuk funksionon meritokracia, nuk merren në punë në bazë të CV-së. Funksionon sistemi, Ministria thotë ato që kërkojnë punë të aplikojnë në sistem, por ka raste ku ka që aplikimi u anulua se nuk funksionon sistemi, u prish kompjuteri. Ky është arsyetimi që jep ministri shumë mjekëve, rrogat janë shumë të ulëta, kushtet e punës nuk janë të mira. Një kirurg merr 500-600 euro. Marrja e ryshfeteve nuk është nga paga e ulët, mendoj se është më tepër dëshira që kanë njerëzit për të shprehur falenderimet që kanë mjekët”