Nje doktoreshe ne spitalin Umberto I ne Sirakuze e cila ishte vaksinuar para 6 ditesh ne Palermo, ka dale pozitiv per Covid-19.

Mirepo mesohet se mjekja ishte nder te parat qe u vaksinuan sipas konfirmimit nga Autoriteti Shendetesor.

Duket se ne perjashtojme nje lidhje mes vaksines dhe rezultatit pozitiv te testit antivovid. Por dyshimi i ngritur tani mund te kete qene edhe ndonje faze inkubimi qe nuk ka patur simptoma.

Dhe eshte fakt qe marrja e vaksines nuk jep imunitet te plote qe prej vaksines se dozes se pare dhe per tu mbrojtur kerkohet nje doze e dyte perforcuese

E njëjta Agjenci Italiane e Barnave (Aifa) specifikon që efikasiteti i vaksinës që administrohet aktualisht në Itali është demonstruar një javë pas dozës së dytë.

“Megjithëse është e besueshme që vaksinimi mbron nga infeksioni, të vaksinuarit dhe njerëzit që janë në kontakt me ta – vëren AIFA në faqen e saj të internetit – duhet të vazhdojnë të mbajne masa mbrojtëse anti-Covid-19”.

“Unë u testova pozitivisht në Covid. Por unë do të kisha bere vaksinën përsëri dhe do të terheq vëmendjen se vaksina përfaqëson mundësinë e vetme të madhe për të fituar këtë betejë. Nëse nuk do ta kisha bërë atë, virusi i pashqetësuar do të më kishte bërë dëm të pakthyeshëm”. Kjo u deklarua nga Dr. Antonella Franco, drejtore e departamentit të Sëmundjeve Infektive të spitalit Umberto I në Sirakuzë pas lajmit për pozitivitetin e saj.

“Vaksina vetë, e cila prodhon një proteinë Spike që ndihmon në formimin e antitrupave antikoronavirus dhe bllokon progresin virulent të virusit, do të ndihmojë në bllokimin e replikimit viral dhe përmbajnë efektet patogjene të virusit. Unë ju siguroj se para se të bëni vaksinën kisha kryer më shumë e një tamponi por virusi ka shumë të ngjarë që ishte ne faze inkubimi “, shpjegoi ajo