Besa Shahini ministrja e Arsimit thote se ne keto dite do te shikojme se kush shkolla nuk jane te duhura per te mos vazhduar mesimi.

Sepse ka shkolla qe jane ne kushte te mira dhe aty do te vazhdoj mesimi.

”Kemi bërë përpjekje për të identifikuar objektet shkollore që kanë dëmtime. Jemi duke përfunduar analizën e gjithë akt-konstatimeve që na kanë ardhur. Për datën e fillimit të shkollës do të kem një konferencë për shtyp ku do të jap informacion”, tha ministra e ftuar në Top Talk..

“Në Durrës kemi numrin më të madh të shkollave të dëmtuara. Po përgatisim planin e zhvendosjes së nxënësve, aty ku janë dëmtuar shkollat. Së dyti po përgatisim një ambient të ngrohtë me metoda trajtimi psikologjik. Jemi duke përmbyllur edhe pjesën e shkollave private, ato publike janë inspektuar. Do të bëjmë transportin e fëmijëve nga vendet ku janë strehuar, drejt shkollave

Ajo thote se keto dite do te jape nje deklarate perfundimtare se cfare do te behet me shkollat.Dhe se kur do te filloj mesimi.