Nje metereologe e njohur flet per motin ne ditet ne vazhdim dhe tregon si do te jete kjo stine.

Ajo thote:
“Ditët e fundit të dhjetorit do të kenë prezencë të dukshme të diellit, mot kryesisht të kthjellët, por parashikohet rënie graduale të temperaturave, në – 6 gradë zonat malore, ndërsa zonat bregdetare jo më shumë se 9 apo 10 gradë”.

Sigurisht kujtoi se kemi pasur nje ndryshim te stineve, ku ne muajt e pare te dimrit ka pasur renie gjethesh, pra nje vjeshte te tejzgjatur .

Krahasuar ky dhjetor me dhjetorin e vitit te shkuar, duket se temperaturat kane qene me te larta se ato qe njihen si normale.

Gjithashtu shtoi:
“Mund të themi që edhe 10 ditëshi i dytë i dhjetorit ka patur vlera shumë të larta duke shënuar edhe 20 gradë celcius. Nderkohe qe vlerat tipike të dhjetorit janë minimalja – 4 gradë celcius, ndërsa maksimalja jo më shumë se 13 gradë celcius”

Ndërsa per fillimin e vitit i ri thote se do te sjelli rritjen graduale të temperaturave, kjo sepse do të ketë prani të shirave.