Një profesor tregon një kartmonedhë 20 euroshe dhe i pyet studentët e tij: – “Kush e dëshiron këtë kartmonedhë?” Të gjitha duart ngrihen.

Pastaj ai fillon ta zhubrosë kartmonedhën dhe më pas i pyet përsëri: – “A e doni akoma?” Duart ngrihen përsëri. Ai hedh kartmonedhën e tij të zhubrosur në dysheme, e shtyn me këmbë dhe pyet: – “Ju ende e doni atë, jeni të sigurt?” Të gjitha duart ngrihen përsëri.

Këtu ai thotë: – “Ju keni pasur vetëm një demonstrim praktikMesi. Nuk ka rëndësi se çfarë bëj me këtë kartmonedhë, ju gjithmonë e dëshironi, sepse vlera e tij nuk ka ndryshuar. Gjithmonë është 20 euro “.

Shumë herë në jetën tuaj, ju do të grumbulloheni, refuzoheni nga njerëzit dhe ngjarjet. Ju do të keni përshtypjen se nuk jeni asgjë me vlerë, por vlera juaj nuk do të ndryshojë në sytë e njerëzve që me të vërtetë ju duan.

Edhe në ditët kur ndjehemi me vlerë më pak se një cent, vlera jonë e vërtetë ka mbetur e njëjtë