Kryeministri Edi Rama eshte nisur sot drejt Brukselit per të pritur vendimin e Baskimit Evropian për çeljen e negociatave me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut

Para se të nisej, kryeministri Rama u shpresh se ai nuk ndihej as optimist dhe as pesimist për çeljen e negociatave.

Ne i kemi bërë detyrat tona shtoi kryeministri dhe se gjermania dhe kancelarja e saj janë duke punuar shume në favor të Shqiperise dhe se Europa duhet te mbaje premtimin e saj ndaj Shqiperise

Nderkohe presidenti francez Macron eshte shprehur me heret se Europa ka si prioritet ri strukturimin e saj duke anashkaluar keshtu premtimin qe shtete anetare i kane bere Shqiperise dhe shqiptareve rreth celjes se negociatave