Durresi ka ndryshuar pas 26 nentorit.Jane verejtur hapje te tokes dhe uji qe del siper si shatervan.Kjo ka ndodhur qe pas 26 nentorit.

Rexhep Koçi, Shef i Departamentit të Sizmologjisë: Me çarje nga disa cm deri në gjysmë metri dhe me shfaqjen e fenomenit të daljes së ujit. Është një fenomen i njohur në trojet që kanë sediment të butë dhe me prani të ujit. Kjo është manifestuar në disa fshatra në veri të qytetit të Durrësit.Tani keto fshatra duhet te bejn kujdes ne keto vende qe toka eshte e bute.

Për të monitoruar paslëkundjet, nga Kavaja deri në Lezhë janë instaluar 30 sizmometër. Informacionet e mbledhura do të japin më tepër informacion për goditjen kryesore.Dhe do japin nje informacjon me te sakte dhe me te zgjeruar.Ne presim që aktiviteti sizmik të jetë normal dhe me një instesitet gjithmonë dhe më i ulët.Dhe shpresojme qe te vijn dite te qeta per Shqiptaret.

Video