Ekpertet Grek ishin nga te paret qe arriten ne per te shpetuar njerezit ne dt 26 Nentor ne Thumane dhe Durres.

Mediat Greke shkruajnë se, menjëherë pas lekundjet qendra koordinuese e Brukselit ka dërguar sinjal urgjent ku paralajmëronte Greqinë për mision ndihme të menjëherëshëm në Shqipëri.

Ata jane nisur drejte Shqiperise dhe kane pare pallatet ne Thumane qe nuk kishin kollona dhe ishin te thermuara.

Kollonat ishin me tulla dhe kurre nuk kishin pare me pare nje ndertese te tille thote Spyros Karoubis.