Ka reaguar kryemisntri Edi Rama per lirimin e Alvi Berishes.

Nje falenderim vjen per te gjithe ata qe ndihmuan per te realizuar kete ngjarje te mrekullueshme.

ALVINI PO KTHEHET NË SHTËPI ja cfare shkruan Rama.

• Pas një jave në kufirin sirian, së bashku me një skuadër speciale të policisë sonë dhe në bashkëpunim të ngushtë me partnerët italianë, ministri ynë i brendshëm po përcjell në këtë moment Alvinin në ambasadën italiane në Beirut, prej ku vogëlushi shqiptar do të pajiset me dokumentat e nevojshme e do të fluturojë drejt babait në Romë

• Një falenderim i veçantë për kryeministri Giuseppe Conte, i cili u angazhua personalisht në ndjekjen e operacionit për palën italian

• Faleminderit edhe dy organizatave humanitare që u bënë pjesë jetike e këtij operacioni tejet kompleks e të rrezikshëm, pa harruar konsullin e nderit të Shqipërisë në Liban, Marc Ghorayeb, që luajti një rol të pazëvendësueshëm

• Por për ne, përpjekja nuk mbyllet këtu, sepse fëmijë e gra nga Shqipëria vazhdojnë.