Eftimis Lekas sizmologu i njohur grek se lekundjet sizmike qe po ndodhin ne Shqiperi po vijne drejte fundit.

Ai thote:“Kjo nuk është diçka e çuditshme. Hulumtuam në këtë drejtim mirëpo nuk nxorëm dot asnjë konkluzion. Është edhe ky një fenomen qe ndodh ne natyr që ndjek rregullat e veta. Mirëpo nuk rezulton asgjë që të themi se Ballkani dhe Italia dhe Mesdheu Lindor ndodhen në një situatë të rrezikshme. Këtë nuk mund ta themi”.

Sa më shumë energji çlirohet aq më pak mbetet. Kështu zvogëlohet edhe mundësia që të bëhet një lekundje sizmike e madhe. Sa më shumë kalon koha dhe vazhdojnë pas lekundjet pakësohet dhe mundësia që të ndodhë një lekundje sizmike e madhe”.

Per me shume shikoni videon.