Jemi ne nje periudhe te veshtire ku te infektuarit jane shume dhe nje lajm i mire eshte se vaksina do ti sheroj ata dhe presim qe virusit ti vije fundi.

Te gjithe vendet e botes presin vaksinen per ti dhene fund pandemis.

Dhe shqiperia eshte ne pritje te vaksines po Lidhur me këtë ka reaguar edhe Ministrja e Shëndetësisë,

Ajo tha:

Jemi duke punuar për të siguruar të gjithë investimet e nevojshme dhe trajnimin e stafit për vaksinën antiCOVID.

Qeveria shqiptare është angazhuar nëpërmjet instrumentit COVAX dhe ka parapaguar 3.9 milion dollarë për të siguruar vaksinën antiCOVID për grupet e riskuara, për 20% të popullatës.

Jemi duke punuar edhe me Komisionin Europian, por edhe me disa shtete të veçanta të Bashkimit Europian, për të mundësuar që në momentin që vaksina të jetë e disponueshme,

Shqipëria të jetë në një linjë me vendet e tjera, për ta pasur vaksinën e sigurt, efektive dhe falas për të gjithë qytetarët.