Ka nderruar jete si pasoje e Covid, nje nder politikanet e njohur shqiptar, ish-deputeti i PD, Bedri Çollaku. Mesohet se ai ndodhej prej disa ditesh i shtruar ne spital, por komplikimet e shkaktuara nga Covid 19 kane qene fatale per ish deputetin.

Çollaku lindi në Tiranë, në vitin 1950. Ai e nisi karrierën e tij në vitin 1973 pranë Bankës së Shtetit Shqiptar. Ishte diplomuar në Shkenca Ekonomike nga Universiteti i Tiranës si dhe ka përfunduar programin e Akademisë Harvard të Pireus Bank. Në vitin 1996 u zgjodh deputet i Kuvendit të Shqipërisë si përfaqësues i Partisë Demokratike në Qarkun Tiranës.