Ekspertët mjekësorë në Spanjë aktualisht po hetojnë nëse ata që kanë virus mund të identifikohen nga nxirjet e vogla në këmbë.Kjo eshte shenje qe tregon se te rinjte apo femijet jane infektuar me koronavirus.

Të enjten e kaluar, Këshilli i Përgjithshëm Spanjoll i Kolegjeve Zyrtare Podiatrist dhane një deklaratë që zbuluan se disa pacientë me koronavirus kishin nxirje në këmbë.Dhe ata ishin te rinje.

Deklarata thoshte: “Ato janë te nxira të purpurta (shumë të ngjashme me ato të dhenve, fruthit ose fidanëve) të cilat zakonisht shfaqen në gishtërinjtë dhe shërohen normalisht pa lënë një shenjë.”

Ata shtuan se ishte një “gjetje kurioze” e cila ishte vërejtur edhe te pacientët “të shumtë” Covid-19 në Itali dhe Francë, si dhe Spanjë, sipas dermatologëve dhe podiatrists.

Keto shenja janë vërejtur më shpesh tek të rinjtë me virus, përfshirë adoleshentë dhe fëmijë, megjithëse disa të rritur u gjetën gjithashtu se i kishin kete shenje.

Burimi Daily Mirror