Ekspert e mjekësis kane dhënë një lajm të mrekullueshëm sa i përket fundit të pa ndemisë dhe lajme shprese per te gjithe.

Lideri i ekipit të ekspertëve tha se pika e kthimit do të arrijë në fund të këtij muaji dhjetor pasi te gjitha shtetet kane shtrenguar masat per te parandaluar infektimin e popullsis me covid.Dhe kurba e te infektuarve kane filluar te bie.

Ndersa prof. dr. Mehmet Ceyhan, shefi i Katedrës së Sëmundjeve Infektive Pediatrike të Fakultetit të Mjekësisë pranë Universitetit Hacettepe në Ankara tha se mështë e mundur që të përfundohet pandemia (epidemia) në 3 mënyra.“Ose një numër i konsiderueshëm i njerëzve do të bëhen imunë dhe virusi nuk do të përhapet më, ose do të gjendet vaksina dhe në sajë të saj njerëzit do të imunizohen. Së treti, virusi do të kalojë një mutacion dhe do të humbasë aftësinë e tij për të kaluar nga njeriu në njeri.

Pandemia do të përfundojë vetëm në njërën nga këto tre mënyra. Për shembull tek epidemia e SARS-it virusi sipas të gjitha gjasave ka kaluar njëpërnjë mutacion dhe kjo epidemi përfundoi në këtë mënyrë”, bëri të ditur Ceyhan.

Lajmi i mire eshte se ne fund te muajit dhjetor del dhe vaksina dhe kjo do te jete nje shprese deri tani rezultatet jane 100 perqind me sukses dhe kjo do ta ul ndjeshem infetimin me covid ndaj presim lajme te mira dhe duhet te shpresojme se 2021 do te na gje me nje virus te dobet dhe shpresojm te shpetojme nga ai.