Shqiptaret jane large shperblimeve qe popujt Europian japin per pensionistet.Nuk te vjen mire qe pensionistet marrin kaq pak.

Shperblimi i fundvitit do te jete 3000 leke te rinj per te gjithe pensionistet dhe personat me ndihme ekonomike apo aftesi te kufizuara.

Kete vendim e ka marre Misnistria e Financave dhe Ekonomise dhe jane rreth 731 mije perfitues te ketij fondi dhe nga keta 635 mije jane pensioniste.

Nje vit me pare shperblimi ishte 5000 leke te rinj por duket se ata te cilet do vuajne nga jeta e veshtire dhe cmimet gjithmone te kripura.

Qeveria Rama justifikohet se mbledhja e te ardhurave ne buxhetin e shtetit kane nivel me te ulet dhe ndaj eshte ulur edhe ky bonus.

Thuhet se ne buxhetin e shtetit jane realizuar 103 milione dollare me pak se plani i parashikuar meqenese edhe shpenzimet publike kane pasur renie.

Gjithsesi drafti me aktin normativ pritet te miratohet ne javen e pare te dhjetorit.