Dëshmitari i ndërtimit të pallatit në Thumanë, i cili u ra nga lekundjet sizmike i 26 Nëntorit ka rrëfyer se pallati është ndërtuar me mbeturina dhe nuk eshte bere ne formen e duhur.

Ai shpjegoi ndër të tjera se si me anë të mbeturinave të Krujës u ndërtua një pallat ndaj dhe ndodhi ajo qe ndodhi.

Mark Aliaj u shpreh:

Për mendimin tim, cdo gje ka filluar aty ka filluar qysh në ndërtim, ato janë bërë me materiale jashtë përdorimit. Me materiale çfarë tepronin. Llaci vinte nga mbeturinat e Krujës, nga mbeturinat e gëlqeres. Llaci përgatitej me rërën e detit. Çimentoja merrej në Krujë, por cilësia e parë shkonte për bunker jo për banesa. Ata vetëm që i ka mbajtur Zoti në këmbë se do ishin ren me kohë,”

Prandaj ndodhi ajo ngjarje ne 26 Nentor per shkak te punime shume te dobeta.